02.09.2024 | Zprávy

Progresivní design, materiály nejvyšší kvality, udržitelná výroba.

KALDEWEI představuje novou kolekci koupelnového nábytku a příslušenství. Výrobky navrhl mnichovský průmyslový designér Stefan Diez a pro německého výrobce koupelnového nábytku KALDEWEI je vyvinula a vyrobila značka interiérového vybavení e15. Stefan Diez spolupracuje s KALDEWEI i s e15.

Nábytek nové kolekce je vyroben z masivního dřeva dubu evropského. Stolička a lavice, koupelnová předložka, věšák na ručníky a vanová polička plní různé funkce. K nim se přidávají doplňky z měkké, vodoodpudivé kůže. Praktická a promyšlená je možnost připevnění odkládací kapsy a pásky na ručník na okraji vany pomocí magnetu. Hřejivé přírodní povrchy kolekce KALDEWEI e15 výborně doplňují ušlechtilé výrobky KALDEWEI, jako například volně stojící koupací vanu Meisterstück Oyo Duo z glazované titanové oceli.

Nová kolekce podle návrhu Stefana Dieze

Spolupráce staví na vzájemných hodnotách a velkých designových kompetencích zúčastněných partnerů. KALDEWEI je renomovaná německá značka s více než 100letou tradicí výroby a neustálého zdokonalování ikonických koupelnových výrobků. e15 je přední evropský výrobce bytového vybavení, který je díky bohatým zkušenostem v oblasti architektury a designu tvůrcem nového německého estetického stylu. Oba výrobce spojuje nejenom velká vášeň pro udržitelné materiály a výrobky, ale také spolupráce s německým designérem Stefanem Diezem. Ten se stal známým díky svým „10 zásadám dobrého designu“ a je autorem kreativního designu nábytku a příslušenství vyrobeného studiem e15 pro KALDEWEI a také koupelnových řešení od KALDEWEI.

Nábytek a příslušenství ruční výroby

Ručně vyrobené STOOL a BENCH se inspirovaly tradičními dřevěnými konstrukcemi a vyznačují se hravou a vyváženou geometrií. Díky konstrukci spodních lišt se koupelnová předložka BASE „vznáší“ nad podlahou. Vzduch tak může volně cirkulovat a olejované dubové dřevo lépe vysychá. Hravá a na koupací vaně nepostradatelná polička BRIDGE je opatřena kruhovým otvorem pro snadnější manipulaci a poskytuje možnost mít ručník vždy pohodlně po ruce. Integrovaný magnet na spodní straně bezpečně udržuje BRIDGE na určeném místě na koupací vaně ze smaltované oceli. Věšák na ručníky TRIPOD se vyznačuje svou všestranností a dynamikou. Jeho trojúhelníkový půdorys poskytuje velkou stabilitu a dostatek možností k pověšení ručníků a osušek nejrůznějších velikostí. POCKET a LOOP jsou příslušenství z kůže opatřené finální úpravou odpuzující vodu a skrytým magnetem. Příslušenství využívá skutečnosti, že všechny součásti KALDEWEI jsou zhotoveny ze smaltované oceli.

Kvalita a styl pro zákazníky požitkáře

Touto novou kolekcí chce KALDEWEI oslovit zákazníky požitkáře, pro které jsou kvalita, estetika a smyslový zážitek důležitější než čistě funkční užitek z výrobku. Tito kupující kladou důraz na přírodní a udržitelné materiály a rádi investují do nejkvalitnějších řešení a ručně vyráběných produktů, které je také emocionálně osloví. Nábytek z kolekce KALDEWEI e15 je vhodný nejenom pro koupelny, ale také pro další bytové prostory, kam přináší stylové oživení. Triu tvůrců kolekce KALDEWEI e15 - Stefanu Diezovi, e15 a KALDEWEI - se podařilo spojit udržitelné designové prvky s výjimečnou radostí z používání.

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG.

www.kaldewei.cz