29.08.2024 | Zprávy

KALDEWEI sklidil úspěch v soutěži produktového designu Red Dot Awards již několikrát.

V roce 2022 obdržely cenu hned dva výrobky - sprchová vanička v úrovni podlahy SUPERPLAN ZERO a umyvadlo NUEVA. V roce 2023 pak následovala volně stojící koupací vana MEISTERSTÜCK OYO DUO. KALDEWEI je stálou součástí výstavy Red Dot již od roku 2016 a až doposud bylo možné nalézt výrobky KALDEWEI v průmyslovém komplexu bývalého uhelného dolu Zollverein zvaném „Kesselhouse“. Od nynějška bude výrobce koupelnového vybavení své oceněné výrobky vystavovat v centrálních výstavních prostorách „Design Fundamentals“ (základy designu) v přízemí přímo naproti hlavnímu vchodu. Návštěvníci zde hned na začátku své návštěvy získají přehled o tom, čím se vyznačuje kvalitní design.

Jako součást „Design Fundamentals“ představí KALDEWEI na 4000 čtverečních metrech výstavní plochy výjimečné vlastnosti hightech materiálu smaltovaná ocel. Na několika stanovištích získají návštěvníci mnoho informací o mimořádných vlastnostech koupelnových řešení KALDEWEI a současně o ušlechtilém materiálu smaltovaná ocel. Koneckonců je KALDEWEI jediným výrobcem koupelnového vybavení na světě, který svůj smalt vyrábí ve vlastní smaltovně na základě tajné receptury a následně jím zušlechťuje ocelové výlisky.

Samozřejmě je zde také prezentováno několik oceněných top výrobků: umyvadlo MIENA podle návrhu designérky Anke Salomon (v roce 2018 oceněné Red Dot Award), designové umyvadlo NUEVA (2022) vytvořené Studiem Aisslinger a v neposlední řadě také volně stojící designová koupací vana MEISTERSTÜCK OYO DUO oválného tvaru, navržená designérem Stefanem Diezem. Díky svému tvaru vana vypadá, jako by se vznášela nad podlahou, dobře se začleňuje do prostoru a do koupelny přináší další dávku komfortu. „Vytvořit plynulý tvar této velikosti z udržitelné, dvoustěnné smaltované oceli je skutečnou designovou novinkou,“ zněla slova chvály poroty Red Dot Awards roku 2023, „zvláště když kromě vzhledu a materiálu návrh zohledňuje také aspekt úspory, pokud jde o spotřebu vody.“

Oyo Duo nadchla mezinárodní odborné poroty také nekompromisně dlouhou životností a 100procentní cirkularitou. Meisterstück je tvořen zcela recyklovatelnou smaltovanou ocelí. Tímto konceptem propojil KALDEWEI individuální luxus a design s udržitelností a ochranou zdrojů. Přesně tento aspekt má nyní prezentovat také nová výstavní plocha KALDEWEI v muzeu Red Dot.

O soutěži Red Dot Design Award

Red Dot Design Award patří mezi největší designérské soutěže na světě. Aby bylo možné odborně hodnotit rozmanité návrhy v oblasti designu, dělí se soutěž do tří kategorií: Red Dot Award: Produktový design, Red Dot Award: Brands & Communication a Red Dot Award: Designový koncept. Soutěžní klání se pořádá jednou za rok. Pro každou z cen je sestavena odborná porota, která individuálně zhodnotí přihlášené výrobky a následně rozhodne o udělení cen. Soutěžní výrobky, značky a komunikační projekty, stejně jako designové koncepty a prototypy posuzuje Red Dot porota v rámci své odborné specializace vždy jednou za rok. Oceněné návrhy jsou pak k vidění mimo jiné v muzeích Red Dot Design, v online prezentacích a v ročence soutěže Red Dot Design. Značku vítěze pak nositelé cen používají při komunikaci a v rámci marketinku, aby se tak odlišili od konkurence.

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. 

www.kaldewei.cz