20.08.2024 | Zprávy

152 pokojů a apartmá, dvě restaurace, jedna kavárna a jedinečné konferenční prostory včetně historického divadelního sálu – Grand hotel polského univerzitního a průmyslového města Lodž je již 135 let synonymem vážnosti a elegance. V rámci celkové rekonstrukce dokončené v roce 2023 byl hotel upraven v souladu s aktuálními požadavky kladenými na 5hvězdičkový hotel. Ne náhodou se vedení hotelu při zařizování koupelen zcela vědomě rozhodlo pro špičkového výrobce KALDEWEI.

Smaltované výrobky KALDEWEI:jsou v dokonalém souladu s mramorovým provedením nových koupelen Grand hotelu. Jsou vybaveny umyvadlovými mísami Miena a koupacími vanami modelu Meisterstück Emerso. Umyvadla zhotovená podle návrhu Anke Salomon upoutají svým jemným designem a koupelnovému vybavení dodávají ušlechtilý vzhled. Podobně působí také volně stojící koupací vany řady Emerso, které pro KALDEWEI navrhla mezinárodně uznávaná designérská hvězda Arik Levy. Jeho kolekce koupelnových van připomínajících koupelnové skulptury zaujme zdánlivě nekonečnými, plynulými tvary. Jako jednomístná koupací vana představuje Meisterstück Emerso luxus, který má koupající jenom sám pro sebe. Ergonomie a design jsou u této volně stojící koupací vany spojeny v jedno. Souvislý tvar se svým zvedajícím se okrajem vany vytváří přirozeným způsobem komfortní oblast hlavy, kónicky se sbíhající plně smaltovaný vnější tvar zdůrazňuje skulpturální charakter a dodává objektu dojem moderního uměleckého díla.

Synonymum vážnosti a elegance

Veškeré koupelnové vybavení se harmonicky začleňuje do celkového konceptu Grand hotelu. Při rekonstrukci byl s velkou láskou k detailu kladen důraz na to, aby si budova udržela svou pověst jako synonyma vážnosti a elegance a také architektonického klenotu, stejně jako tomu bylo po celou dobu od založení hotelu v roce 1888. Všechny pokoje a apartmá mají individuální design. Zdobí je strukturované stropy, fresky a originální detaily z 19. století. Hlavními materiály jsou masivní dub a ořech, použity však byly také přírodní kámen, sklo a patinovaná mosaz. V pokojích naleznete také na míru tkané závěsy a přehozy na postel. Luxusní pobyt by měly hostům ještě více zpříjemnit hotelové lázně a wellness s bazénem.

Nový Grand hotel Lodž je výsledkem týmové práce talentovaných architektů a umělců, jako je Grażyna Grzybek a Dariusz Maryszewski. Pod vedením investora Holding Liwa se jim podařilo propůjčit tradičnímu objektu v srdci Lodže nový, moderní lesk.
 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. 

www.kaldewei.cz