18.10.2024 | Zprávy

Studio Apostoli vybavilo Green Lodges v Montegrotto Terme sprchovými vaničkami a umyvadly od společnosti KALDEWEI.

S KALDEWEI se sny o udržitelných koupelnách stávají skutečností. To dokazuje i nejnovější projekt Studia Apostoli. Italská architektonická a designérská kancelář z Verony navrhla nový design osmi luxusních apartmánů v lázeňském hotelovém resortu Terme Preistoriche v lázeňském městečku Montegrotto nedaleko Padovy, poblíž Benátek. Do koupelen luxusních Green Lodges byly kromě umyvadel NUEVA a MIENA zakomponovány také sprchové vaničky NEXSYS v úrovni podlahy.

Foto: Green Lodges lázeňského hotelového resortu Terme Preistoriche vybavené umyvadlovými mísami Nueva společnosti KALDEWEI. Obrazový materiál: KALDEWEI

Projekt v Montegrottu, který vedl Alberto Apostoli, měl od samého počátku ekologický a udržitelný charakter. V souladu s ideou projektu „Prostor pro přírodu“ se měly Green Lodges stát součástí krajiny a jemně a harmonicky se do ní začlenit. Nebylo tedy pochyb o tom, že staleté stromy v areálu hotelu Terme Preistoriche nebudou kvůli stavbě domků pokáceny, ale že cílem je harmonické spojení přírody a architektury. „Naším prvním krokem bylo rozhodnout o umístění domků a zajistit, aby nebylo nutné na pozemku kácet stromy,“ vysvětluje architekt. „Místo toho jsme stromy včlenili přímo do budov. Domky jsou přizpůsobeny morfologii terénu a jsou „vytesané“ z kmenů, které jsou zevnitř viditelné skrze prosklené systémy.“

Sedm apartmánů bylo integrováno do dřevěných sloupkových konstrukcí a propojeno systémem ramp, chodníků a teras zasazených do krajiny. Osmý apartmán byl realizován v historické, dobře zachovalé vile na pozemku.

Sny o udržitelné koupelně s KALDEWEI

Domky jsou kromě své jedinečné poloze a interakce s přírodou obloženy modřínovými latěmi a postaveny systémem na bázi dřeva, který je šetrný k životnímu prostředí. Mají také systém vytápění, který využívá přímo termální vodu z okolních Euganejských vrchů. Nulové emise CO2 jsou ústředním aspektem celého konceptu architektury a wellness. Produkty KALDEWEI z řady Luxstainability®, jako jsou umyvadlové mísy MIENA a NUEVA z recyklovatelné smaltované oceli, která je šetrná ke klimatu, do konceptu dokonale zapadly.

Obě provedení se vyznačují elegantním, nadčasovým designem a jemnou estetikou. Renomovaní designéři Anke Salomonová a Werner Aisslinger kladli velký důraz na čisté linie a maximální funkčnost, díky čemuž se tyto modely stanou stylovými dominantami každé koupelny. Jejich precizní zpracování a udržitelná výroba z odolné smaltované oceli podtrhují harmonickou souhru vytříbeného designu a smyslu pro ekologickou odpovědnost.

Sprchová vanička NEXSYS zaujala architekty rovněž svým speciálním profilem: extra plochou sprchovou vaničku v úrovni podlahy s odtokovým žlabem nelze pořídit rychleji a jednodušeji. NEXSYS totiž není jen extra plochá sprchová vanička, nýbrž kompletní systém okamžitě připravený k montáži. Všechny součásti jsou plně propojeny a připraveny k instalaci, včetně stabilního spádového nosiče a integrovaného odtokového kanálku – v Green Lodges ve speciálním červeno-zlatém provedení. V provedení s exkluzivní designovou krytkou v růžovo-zlaté barvě zaručují sprchové vaničky trvalou krásu bez zabarvení nebo poškrábání a snadné čištění pro hygienický sprchový kout, zejména u velmi frekventovaných hotelových koupelen.

Nakonec tak do sebe vše harmonicky zapadá. Zcela v souladu s heslem projektu Green Lodges „Prostor pro přírodu“. To ztělesňuje „skutečné objetí vegetace, která vytváří oázu klidu, poctu naší zemi, jejím rytmům, barvám a zvukům“, uzavírá Alberto Apostoli.

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. 

www.kaldewei.cz

Předchozí článek   1 / 553   Následující článek