18.09.2024 | Zprávy

Francie má za sebou léto plné soutěžení – a olympiádou to zdaleka neskončilo! V Lyonu se konal 47. ročník soutěže WorldSkills, které se zúčastnilo přes 1400 mladých talentů z více než 60 zemí. 

Jedná se o jednu z nejvýznamnějších světových akcí v oblasti odborného vzdělávání. Společnost GROHE je stříbrným sponzorem WorldSkills, a z této pozice podpořila organizaci soutěže v oboru instalatérství a topenářství a poskytla produkty pro instalaci. Po třech intenzivních dnech známe vítěze Weilong Sun z Číny uspěl v konkurenci 25 kolegů a kolegyň a stal/a se úřadujícím mistrem světa v oboru instalatérství a topenářství.

Sanitární průmysl se celosvětově potýká s nedostatkem mladých talentů. Proto je nezbytné zlepšovat pověst povolání profesionálního instalatéra. Zatímco poptávka po instalatérech roste, počet lidí, kteří se věnují této profesní dráze, stále klesá. Partnerství s WorldSkills International je jen jednou z aktivit společnosti GROHE na podporu sanitárního průmyslu. Dále jsme vytvořili program GIVE (GROHE Installer Vocational Training and Education), v jehož rámci v současné době spolupracujeme s téměř 60 odbornými učilišti po celé Evropě a poskytujeme jim moderní vybavení a materiály, abychom zajistili co nejlepší vzdělání budoucích instalatérů. 

Závazek značky však přesahuje rámec přípravy budoucích profesionálů. Jako spolehlivý partner se GROHE věnuje podpoře řemeslníků v podobě poradenství a praktické pomoci, která jim usnadní každodenní práci. Naše specializované portfolio obsahuje jedinečnou nabídku produktů a služeb přizpůsobenou potřebám našich profesionálních partnerů a usnadňuje jim každodenní práci. Například nově uvedený sprchový rám GROHE Rapido umožňuje instalaci podomítkového sprchového systému v pouhých třech krocích.

Předmontované komponenty, jako je potrubí smíšené vody a podomítkové prvky, a zkouška těsnosti prováděná před dodáním, společně šetří až tři hodiny pracovního času [1] a náklady na zaškolení nových instalatérů. Nesmíme opomenout ani komplexní školení. V roce 2023 odborníci společnosti GROHE proškolili více než 9 000 instalatérů o produktových inovacích a způsobech instalace. Unikátním řešením virtuálního školicího obsahu na vyžádání je pak GROHE Training Companion. Tato vzdělávací platforma poskytuje instalatérům specializované informace na dosah ruky.  

Toto úsilí pomáhá řešit nedostatek profesionálních instalatérů a zároveň zvyšuje prestiž a uznání této profese. 

Přečtěte si více o GROHE Professional na naší obsahové platformě GROHE X.

[1] V porovnání s průměrnou délkou trvání instalace podomítkového sprchového systému GROHE