22.10.2024 | TIPY

Sprchování je pro mnoho z nás nejen každodenní rutinou, ale také příležitostí vychutnat si čas o samotě, odpočinout si a načerpat energii. Jak tento každodenní rituál ještě povýšit? Zaměřte se na správný výběr koupelnového vybavení, které propojuje estetiku i funkčnost a umí proměnit běžné sprchování v příjemný relaxační zážitek.

Použité materiály, kvalita zpracování, design, moderní technologie i praktičnost. Všechny tyto aspekty mohou významnou mírou ovlivnit to, jak se budete během sprchování cítit. „Na každém z těchto prvků skutečně záleží a je třeba, aby byly v rovnováze. Dohromady totiž vytváří celek, díky němuž vytvoříte harmonické místo pro sprchování. Jen samotný design, nebo na druhé straně čistě praktičnost nestačí. Sprchování ve stylovém prostoru, který však postrádá funkčnost nebude pohodlné. Naopak vizuální nesoulad, ať už barev, struktur či rozmístění vybavení, pak zase naruší relaxační atmosféru a nedovolí hlavě ani tělu plně se uvolnit,“ vysvětluje Iva Šedivá, vedoucí komunikace společnosti LAUFEN CZ, pod níž spadá i tradiční česká značka JIKA.

Moderní technologie pro úsporu i dokonalý komfort

Vývoj v oblasti koupelnového vybavení neustále postupuje a do popředí se dostávají technologické inovace, které nejen zvyšují celkový uživatelský zážitek, ale současně přináší i úsporu vody a energií. Dnes už jsou například běžně dostupné termostatické baterie, které zajišťují, že voda bude mít vždy optimální teplotu, a zamezují jejímu kolísání. „Díky téměř okamžitému nastavení správné teploty vody navíc nedochází k jejímu zbytečnému průtoku během čekání, než se namíchá požadovaná teplota, jako je tomu u standardních baterií,“ uvádí Iva Šedivá. Vývoj jde ale ještě dál a na trhu jsou k dostání i další chytré technologie, které umí například nastavit ambietní osvětlení, a vytvořit tak atmosféru na míru vaší náladě.

Tip značky JIKA:

Termostatická baterie Deep by JIKA v elegantním designu disponuje termostatem s funkcí Safety stop, který zajistí stálou, nekolísající teplotu vody. Díky tlačítku EcoStop navíc reguluje průtok vody, a přispívá tak k větší udržitelnosti a šetrnému zacházení se zdroji. 

Detaily, na kterých záleží

I zdánlivě drobné detaily, mohou mít velký vliv na celkový zážitek a mohou sprchování povýšit na vyšší úroveň. Vedle termostatických baterií jsou to například sprchové hlavice s různými režimy proudu, které lze měnit podle potřeby a mohou například pomoci uvolnit ztuhlé svaly po náročném dni. Uklidňujícím a relaxačním prvkem jsou pak hlavové sprchy s efektem deště. Díky širší ploše hlavové sprchy je proud vody jemnější a měkčí, aniž by však ztrácel na intenzitě. Díky tomu přináší příjemný uvolňující zážitek.

Tip značky JIKA:

Velkorysá hlavová sprcha Cubito-N okouzlí svým atraktivním designem a ultratenkým provedením. Vedle příjemného zážitku ze sprchování potěší i svou praktičností. Díky funkci Clean Touch je čištění sprchových trysek velmi jednoduché, omezovač průtoku vody na 12 l/min navíc značně snižuje spotřebu vody. 

Ruční sprcha Cubito-N nabízí čtyři funkce sprchového proudu. Díky svému čistému nadčasovému designu vhodně doplňuje nejen další sortiment ze stejnojmenné řady, ale i další široké spektrum koupelnového vybavení. Pro snadnou údržbu disponuje funkcí Clean Touch. 

Materiály pro dlouhou životnost i jednodušší údržbu

Při výběru vybavení dbejte na kvalitu použitých materiálů. Ty vám na jedné straně zaručí, že vám vybavení při správné péči vydrží dlouho ve skvělém stavu, a zároveň mohou přispět k jednodušší údržbě i příjemnějšímu sprchování.

Přestože se stále ještě v prodávaném sortimentu najdou výjimky, sprchové kouty by dnes již měly být vyráběny pouze z bezpečnostního kaleného skla, které je odolnější vůči tepelnému a mechanickému namáhání. Při výběru se pak vyplatí sledovat tloušťku skla a také jeho povrchové úpravy. „Například značka JIKA nabízí povrchovou úpravu JIKA perla GLASS, která odpuzuje vodu, a zabraňuje tak vzniku nevzhledných map,“ doplňuje Iva Šedivá.

Povrchovou úpravu je dobré sledovat i u sprchových vaniček, které doplňují sprchové kouty, a volit ty s protiskluzovou úpravou. Pravě ty vám zajistí pohodlnější, a především bezpečnější sprchování.

Tip značky JIKA:

Sprchové stěny Pure značky JIKA vynikají čistým elegantním designem, který perfektně doplní nejen minimalistické interiéry. Nadčasové provedení i kvalita použitých materiálů zaručí, že vám budou sloužit dlouhá léta. Speciální skla o tloušťce 8 mm disponují povrchovou úpravou JIKA perla GLASS pro snadnou údržbu. Díky široké nabídce stěn Pure a jejich variabilitě je lze uzpůsobit přesně na míru vašim potřebám. 

Keramická sprchová vanička ITALIA značky JIKA disponuje antislip úpravou, která zvýší bezpečnost během sprchování.

Sprchové vaničky Padana jsou vyrobeny z inovativního litého mramoru. Hlavní složkou je vápenec, který ve spojení s pryskyřicí dává vzniknout jedinečnému materiálu. Vaničky zároveň nadchnou i svým minimalistickým designem. Dostupné jsou ve variantě bílá lesklá a bílá matná se strukturou břidlice.

Design, který vám padne do oka

Estetika koupelnového prostoru hraje klíčovou roli v tom, jak se během každodenních hygienických úkonů cítíme. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv styl koupelny, od minimalistické po retro, vždy by jednotlivé vybavení a zařizovací prvky měly být navzájem v souladu. Vyhnete se tak situaci, že celkový design bude působit nesourodě a rušivě.

Tip značky JIKA:

Sprchový žlab Pure značky JIKA představuje moderní řešení, které do koupelny vnese eleganci. Tělo žlabu je vyrobeno ze 3 mm silného ocelového plátu s integrovanou textilní membránou pro perfektní izolaci. Součástí je lapač vlasů pro jednoduchou údržbu a čištění. 

www.jika.cz 

Předchozí článek   1 / 332   Následující článek